Facebook

Legújabb: mutatja mikor olvastad el a más által küldött üzenetet. Ez a lépés szerintem azért kicsit durva. Kinek van köze ahhoz, hogy mikor olvasom el az üzenetét? Ha válaszolok, úgy is válaszolok. Egy lépéssel már kevesebb privát szféra, és biztos lesz még ezer más ilyen. Mondjuk hogy kinek az adatlapját nézted meg mikor (elég ótvar egy dolog…)…

Bár sajnos még mindig ez a legjobb opció, és legéletképesebb hálózat… Csak ne élnének vissza a monopol helyzetükkel.

Advertisements

2 thoughts on “Facebook

 1. Ezt már máshol is olvastam, de ez a chatnél van vagy az üzeneteknél? Mert én még ezt nem láttam, bár chatelni nem szoktam, szóval nem tudom, hol kellene látni.
  Amúgy sem használom túl sokat a facebookot, csak tavaly regisztráltam, de szívesen le is jönnék, viszont egy csomó ember van, akinek a facebook A Kommunikáció.
  Én szívesebben gmailezek, de olyan sokaknak csak a facebook létezik, hogy már túl nagy volt a nyomás… Meglepett, de egyeseknek úgy tűnik, eszébe sem jut, hogy emailt írjanak, és azóta is a legtöbb ismerősöm mindig facebookon üzen, pedig olyan fapados a facebook üzenetküldős szolgáltatása…

  De egyébként az tényleg rossz lenne, ha bevezetnék, hogy látszik, hogy ki nézte az adatlapodat, de az is rossz, amikor látszik, hogy mikor olvasták el az üzenetedet. Főleg, hogy az ember attól, hogy elolvas valamit, nem biztos, hogy van arra ideje, hogy válaszoljon is, de ha meg látja az illető, hogy olvasta a címzett, de nem írt vissza, abból megint csak sértődés/konfliktus lehet, pedig a facebook így is elég sok felesleges (és nevetséges) konfliktusra ad okot.
  Legalábbis nekem emlékezetes volt, amikor egyszer három barátnőm hosszan beszélgetett a facebookról, és már követhetetlen volt, hogy kinek az ismerőse mit lájkolt, meg ki milyen hozzászólását törölte vissza, meg kinek az exe milyen képet tett fel, és miért, vagy miért nem, meg ilyenek. Egyesek a lájkolásokból mindenféle (pár)kapcsolati következtetéseket vonnak le, sokaknak meg ez ilyen taktikai akármi. Szóval hihetetlen, egyesek hogyan és mire használják a fb-ot.

  Mindenesetre van persze előnye is a fb-nak, de jobb lenne, ha normálisabban használnák az emberek.

  • Hát a FB már tulajdonképpen külön szubkultúra… Igazából sok bajom nincs vele, tény hogy a leghasználhatóbb rendszer, ha találkozom valakivel, utána első dolgom, hogy meglessem, írjak neki, vagy csak átböngésszem az érdeklődési körét… Nem is bonyolult, megy mobilról, és tulajdonképpen mindenki elérhető. Emailnél mondjuk sokkal gyorsabb. Sok hiba van mondjuk a rendszerben, de mondjuk 800 milliós felhasználói bázist nem is kis falat fenntartani.
   Amúgy én is tudok embereket, akiknek komoly facebook stratégiáik vannak, ismerkedésre, párkapcsolatra, minden egyébre…

   Az üzenet, és a chat már kb. egy éve egyben van, amit küldesz üzenetben chatben megjelenik, ha online az illető, ha nem akkor üzenet formájában. De fordítva is igaz, chat üzenet ha nem vagy online üzenetként jelenik meg.

   Amúgy a napokban kaptam ilyet: “láttam hogy olvastad, válaszolj már b+”.

   Szerintem ez szimplán a privát szféra meggyilkolása. Alátámasztása kb. annyi, hogy jó ha tudod mikor olvasták az üzenetedet. Ez így szép is jó, de ilyen elven, azt is kérhetnénk, hogy mutassa a másik arcát amint olvassa. Jó ha tudod, hogy néztek az üzenetedre. Lesznek itt még komoly viták….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s