Tim Schafer

Point and click kalandjátékok kihalóban vannak. Nagyon oda soha nem voltam értük, ettől függetlenül most megosztanék egy ezzel kapcsolatos dolgot.
Tim Schafer (játékfejlesztő)-t (ahogy a lentebbi videóból is megtudhatjuk) többször nyaggatták, hogy készítsen kalandjátékot. A legkomolyabb kérdések a pénzügyiek. Kiadóhoz nem igazán lehet fordulni, mivel a stílus hanyatlóban van.
Így hát meg lett hirdetve a Kickstarteren hogy lesz egy ilyen projektet. 400.000 dollár összegyűlése esetében elkészítik a játékot. Ez nem is olyan durva összeg, játékfejlesztési téren legalábbis egyáltalán. 300-ból megcsinálják a játékot, másik 100-ból készítenek egy dokumentumfilm – szerűséget, amit részletekben kapnak meg az érdeklődők, hogy mégis egy ilyen stúdióban hogy is készül el egy játék. A pénzt a már említett Kickstarter oldalon gyűjtik, adományok formájában. A nagyobb értékeket adakozók persze különböző jutalékokat is kaptak. Az az ember aki 10.000 dollárnál többet adakozott (max 1 személy. meg is van már), majd elmehet oda, ebédelhet a fejlesztő stúdiónál, és mindenféle egyéb jóságban részesül. Szinte meghökkentő, hogy milyen gyorsan képes valaki kiadni ilyenre akár 10 rugót (jó kis amerikai zöldpapírban). Nem áll rosszul a dolog, a tervezett 35 nap alatt összegyűjtendő összeg duplája (850.000$) az első két nap alatt összegyűlt.

Itt egy kis videó angelday által magyarul feliratozva ahol Schafer elmondja nekünk miről is lenne szó:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s