Molotov

Kis hétköznap esti pörgés (dancehall) :

Molotov – Seeed

Wonderful Life – Seeed

Waterpumpee – Seeed

A Seeed egy berlini reggae/dancehall együttes, amely 1998-ban alakult, és mára 11 főből áll. A tagok neve (Enuff, Eased és Ear) a csapat nevében köszön vissza. A Seeed leginkább „dub”-ot és „dancehall”-t játszik. „Különleges reggae kommandó”-ként indulva hamar hírnevet szereztek a német zenei piacon és külföldön is.
Kezdetben a Seeed a stílusidegen hangszerekről – például a harsona vagy a szaxofon – váltak ismerté. Kifejlesztettek egy egyedi, basszus alapú és számítógéppel előállított ütemekre épülő hangzást.
A zenéjük persze így nem csak Németországban lett sikeres, hanem Dél-Európában is. A „Watterpumpe” és az ehhez tartozó „Doctor’s Darling” ütemmel 2002-ben a Seeed volt az első német nyelvű együttes, amely Trinidad és Tobagóban felkerült a toplistákra. A nagy siker külföldön egy ok lett arra, hogy a „Music Monks” nemzetközibb legyen. Afrikai turnékkal, franciaországi fellépésekkel, további ritmusokkal és jamaicai előadókkal közösen a Seeed egyre nagyobb hullámot ver. Jelenleg Németország is azok közé tartozik, akik megindultak a dancehall felé, és ez a Seeednek köszönhető jórészt.

Egész bírom a dancehallt, másik jófajta a Culcha Candela. Mármint régebbi számaik, ma már kevésbé tartoznak ebbe a stílusba.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s