Welcome to the Rileys

Középerős spoiler tartalmú (trailernél alig többet mondok el) :

Történet egy apáról, akinek a lánya több éve meghalt, és házassága szétesett. New Orleansban összefut egy sztriptíztáncos 16 éves csajjal, akin aztán kiéli azt az apaságot, amit a lányával sosem tudott.

A fiatal csajt Kristen Stewart játssza. Igazából nem utálom őt, de miután láttam a Twilight 3 részét (én szerencsétlen. persze nem önszántamból…), nem tudtam már másképp elképzelni. Adventureland filmet szerettem, de ott se tudtam érte szimpátiát táplálni a Twilightos agyhalott szerepe miatt. És bizony, ez a film az, ahol nem érzem rajta ezt, hanem mindenféle Twilightos mellékgondolat nélkül képes vagyok végignézni.

Igazából van a férfi, meg a nő, akik mindketten különböző módon dolgozzák fel lányuk halálát.

A férjen van a fókusz, és igazából nem is tudom mit gondoljak az egészről. Nagyon érdekes, ahogy elvállalja az apa szerepét egy (nincs mit szépíteni) 16 éves kurvánál. Eltölt egy éjszakát a lánnyal, kifizeti, de nem csinál vele semmit, hanem csak szimplán beszélni akar vele. Majd beköltözik hozzá, felajánlva neki, hogy fizet lakbért. Berendezgeti a lakást, próbálja más útra terelni. És közben egyszer sem mondják ki, hogy mi is történik. Kimondatlanul is működik ez a történetszál.

A feleség meg beragad a házba több évre (Shamelessben van így Sheila, de sajnos a “betegség” nevét nem tudom), és nem képes kimozdulásra. Ekkor vesz erőt magán, és a férje után utazik.

Kristen Stewart-nak megy piros pont, mivel végre nem azt érte el nálam, hogy ereimet vagdossam a kifejezéstelen arca miatt.

Ezt a filmet nem tudom értékelni igazán, de feltétlenül pozitív filmélmény volt. Ajánlott!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=jjK-szKfGFQ]
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s