Super 8

Már két napja volt, hogy megnéztem, most megpróbálom felidézni:

Enyhén spoileres (trailer-ben is kb. ennyi van)  :

A helyzet a következő: főszereplő kissrácnak meghal az anyja, gyári balesetben. Innentől kezdve apjával él. Itt egy vágás, eltelik 3 hónap. Srác barátai zombis filmet forgatnak. Itt jön képbe egy kiscsaj. Megkérik, szerepeljen a filmben. Ezt sikerül is elérni, csak hogy aztán jöhessen vele a sok probléma, és a romantikus szál. Egy éjszaka épp egy vonatállomáson filmeznek, amikor hirtelen jön a robogó vonat, és egy kocsi kihajt elé. Vonat kisiklik, az egész helyszínre szétszóródnak a vagonjai. A gyerekek felvették az egészet, de persze félnek megmutatni az illetékeseknek, az egész ügy rejtélyessége miatt. Ezt követően sok sok megmagyarázhatatlan esemény történik a kisvároskában. Ennek következtében megjelennek az U.S. Air Force csapatai, és elkezdik takarítani a helyszínt, teljes titoktartással. Mi történhetett? Valamit szállított a vonat. De hogy mit? Ezt kezdik el nyomozni az ifjú szereplőink. De a többit már a filmből tudjuk meg.

A film elején rögtön belecsöppenünk a trailer-ből már jólismert zseniális 80-as évek eleji (1979)-es hangulatba. Ez nálam nagyon nagyon sokat tett hozzá a filmhez. Ilyen helyszínekkel könnyen kapható vagyok.
 
A cselekmény kellően összetett, de nem túlbonyolított. Van egy két dolog, amit nem értettem meg, de ezt valószínűleg az újranézés majd orvosolja.

Ami feltétlen ad még hozzá egy pluszt, az a gyerekszereplők megválasztása. Ritkán látni jó gyerek színészeket, de ebben a filmben valahogy zseniálisan sikerült összeválogatni őket, mintapélda kategória!

Mindent összevetve, nem lesz nálam örök klasszikus, de 1-2 (talán még 3) nézés bele fog férni a filmbe, mivel azért az átlagnál jelentősen jobb.

Vélemény: 7.8/10

(Ne kérdezzétek hogy jött a 7.8. Valószínűleg viszont úgy, hogy 7 az kevés, 8 sok, 7.5 meg unalmas. — Semmit nem számolgattam, pusztán a filmmel kapcsolatos érzékeimre hagyatkoztam.)
 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s